Förmiddag i Stallarholmen

Idag har jag varit på långpromenad i skogarna runt Mälsåkers Slott tillsammans med promenadkompisen Ville. Vi har känt varandra sedan 97 tror jag det var. Vi träffades på perrongen i Läggesta för att pendla mot Stockholm. Jag hade nyligen flyttat till Mariefred och Svealandsbanan var nybyggd.

Långtidsparkering intill Mälsåkers Slott - Klicka för större bild!


Tågen var nästan dagligen överfulla och vi som klev på i Läggesta och i Nykvarn fick slåss om de bästa ståplatserna. Ibland vågade vi oss in i 1:a klass där det satt 7 personer. Där tog vi varsin bekväm stol och satte oss för att så snart konduktören kom, bli fösta tillbaka till sillburken 2:a klass.

Renovering av Mälsåkers Slott - Klicka för större bild!


Vi tröttnade på att stå och gnälla rakt ut i tomma luften, vi startade Läggesta Intresseföreningen För Pendlare och hade viss framgång i vårt arbete under de få år vi höll igång.

VÅR MÅLSÄTTNING ÄR ATT MEDVERKA TILL ETT MINDRE DRAMATISKT ARBETSPENDLANDE

Vårt motto under våra aktiva år - Klicka för större bild


Hur som helst så slutade det med att Jag och en till drivande i föreningen tillfälligt blev arbetslösa och efter det fick jobb på hemorten. Ingen ville ta över vårt jobb med föreningen och det slutade med att den dog.

Under vår tillfälliga arbetslöshet började vi gå promenader tillsammans. Vi spikade klockan 07.00 varje morgon oavsett väder. Då gick vi minst en timme och pratade och tipsade varandra om jobb att söka. Idag har vi båda fasta jobb vi trivs med och lite då och då träffas vi och går en runda och byter erfarenheter.

Samtidigt med turen till Stallarholmen tog jag med mig, och satte upp affischer till årets Jazz i Mariefred – Palle och hans vänner som i år består av: Jonas Kullhammar – sax, Torbjörn Gulz – piano, Christopher Cantillo – trummor och Palle Danielsson – bas. Välkommen!

Förmiddagen i Stallarholmen avslutades med en kopp kaffe och en kanelbulle på fantastiska Printz Bageri. Tack!

Lämna en kommentar