Musikaliska möten

Under en tre fyra dagar har jag inte gjort annat än att ligga i tevesoffan och zappa mellan skräpet som visas. I dag har äntligen en efterhängsen förkylning börjat ge sig och krafterna så smått kommit tillbaka. Nu orkar jag göra annat än att gnälla. 😉

Jan Lundgren, Jacques Werup, Jason Diakité. Foto: Andreas Hjalmarsson

Precis nu lyssnar jag på P2 Jazz Live: Tre estradörer söker gemensamma rötter – Jan Lundgren, Jacques Werup och Jason Diakité tillsammans med Duo Pannacotta. Ett otroligt läckert möte mellan väldigt olika musikanter.  Lyssna här!

Monica Dominique, Palle Danielsson och kritikerrosade skivan Togetherness

Andra spännande möten sker årligen på Grafikens Hus i Mariefred. Basisten Palle Danielsson bjuder årligen in vänner från när och fjärran för att umgås och för att spela tillsammans. I år är det elfte året och i år är det lite speciellt då det bjuds på en duo, men inte vilken duo som helst. Föreningen Jazz i Mariefred är glada att i år kunna presentera Palle och hans syster – Monica Dominique & Palle Danielsson 3 & 4 augusti.
Läs mer här!

Slutligen så måste jag bara nämna ‘Underground Lund’ Mathias Landaeus Torsdagsklubb i Lund där Mathias bjuder på helt fantastiska, och ibland otroliga musikaliska möten. Mathias gästade Palle i Mariefred 2010 och Palle har gästat ‘Underground Lund’ vid minst ett tillfälle. Och för att knyta ihop cirkeln så gästade Jason Diakité Timbuktu Mathias klubb för något år sedan. Följ Underground Lund på Facebook här!

Synd att det är så långt till Lund. 😦

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s